Translate

Pagine

miercuri, 25 august 2010

Borsul moldovenesc


Borsul este una din mancarurile mele preferate,iar mama fiind originara din Moldova,borsul moldovenesc as putea zice ...ca-mi curge prin vine.Aici o sa descriu principiul de baza al borsului moldovenesc care se poate aplica oricarui tip de carne(pui,porc,vita si chiar peste).

Ingrediente necesare:
  • carne de pui(gaina),sau de porc,sau de vita,sau peste
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 rosii
  • 3 cartofi
  • un ardei gras
  • ½ radacina patrunjel
  • ½ radacina telina
  • 1 l bors
  • 2 oua
  • 100 gr smantana
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de leustean
  • sare
  • piper 

Mod de preparare:
Se pune carnea la fiert in apa cu sare. Se curata de spuma si se lasa pana cand carnea este aproape fiarta. Cand este aproape gata sterge bine oala pe margine (de la spuma se murdareste). Eu prefer sa mut tot continutul intr-o oala curata.
In apa in care a fiert carnea pune legumele: ceapa,rosiile si ardeiul tocate marunt, morcovul, radacina de patrunjel si radacina de telina date prin razatoarea mare,cartofii cubulete. Dupa, se pun si bucatiile de carne . Se lasa pana cand legumele sunt fierte.
Borsul se pune la fiert intr-un ibric si se adauga peste leusteanul tocat. Cand fierbe se pune peste legume si carne. Se mai poate adauga si un pic de bulion.Se mai pune toata zeama la fiert timp de 10 minute. Potriveste de sare si piper, dupa gust. Intr-un castron se amesteca smantana cu ouale. Peste pasta obtinuta se pun cateva linguri de zeama si se amesteca. Aceasta compozitie se adauga pente bors dupa ce focul s-a oprit. Se amesteca bine pana se omogenizeaza toata zeama. La sfarsit, adauga patrunjel proaspat tocat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu