Translate

Pagine

sâmbătă, 21 august 2010

Ciorba cu perisoare din peste


Iata o reteta minunata preluata de pe www.retete-mancare.ro.Tocmai cautam mai multe moduri de a gati cu peste si mi-a sarit in ochi pur si simplu.

Ingrediente folosite:
-1,5 kg peste
-250 g morcovi
-250 g albitura (telina, patrunjel)
-250 g ceapa
-200 g bulion
-100 g orez
-200 g paine alba
-2 oua
-1,5 l bors
-50 ml ulei
-verdeata, sare, piper
optional: capete si cozi de peste, oase de peste

Mod de preparare:
Se curata morcovii, telina si ceapa, se spala si se toaca marunt. Se pun la fiert in apa rece su sare.
Separat, se fierb capetele si cozile de peste (sau oasele), la foc foarte mic. Aceasta zeama se strecoara peste zarzavat si se lasa sa fiarba. Se pune apoi orezul, bulionul si borsul.
Pestele se curata, se dezoseaza, se spala si se toaca impreuna cu painea. Se amesteca in compozitie sare, piper macinat, ouale, verdeata tocata marunt. Se formeaza perisoare care se introduc in ciorba cand aceasta clocoteste.
Se lasa ciorba cu perisoare din peste sa fiarba 10 - 15 minute, apoi se stinge focul, se potriveste de sare si acreala, se presara vedeata tocata marunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu