Translate

Pagine

duminică, 22 august 2010

Paste cu sos Alfredo

In Italia pastele sunt la ordinea zilei si chiar daca eu nu ma prea omor dupa ele sunt totusi cateva rette interesante pe care le prepar cu placere,iar pastele cu sos Alfredo reprezinta una din favorite.

Ingrediente folosite:
  • un pachet paste fainoase (indiferent de forma)
  • 200 ml smantana dulce
  • 150 gr parmezan
  • 100 gr branza dulce
  • patrunjel
  • o lingura unt
  • sare, piper

Mod de preparare:
Smantana poate fi mai slaba sau cu mai multa grasime, in functie de preferintele fiecaruia. Acest aspect nu va schimba cu nimic gustul sosului. Totusi, trebuie sa avem grija pentru ca exista riscul ca sosul sa se taie daca nu e preparat asa cum trebuie. Se pune tigaia pe foc si se toarna in ea smantana. Se amesteca in permanenta in smantana pentru a nu se arde. Untul va trebui topit si amestecat cu parmezanul. Cand amestecul este gata, se da smantana la o parte de pe foc si se adauga parmezanul, branza dulce si untul. Se amesteca pana cand se obtine o crema fina care se va adauga peste smantana. Atentie insa! Este foarte important ca tigaia cu smantana sa nu stea pe foc cand torni amestecul peste ea, deoarece sosul se poate taia. Intre timp, se pun si pastele la fiert intr-o oala cu putin ulei si un varf de cutit de sare. Cand s-a terminat de preparat sosul, pastele trebuie sa fie gata fierte si scurse de apa. Sosul se adauga peste paste imediat ce se iaude pe foc. Se toarna sosul Alfredo peste paste si deasupra se presara patrunjel tocat.Bon apetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu