Translate

Pagine

duminică, 22 august 2010

Salsa Aioli


Salsa Aioli merge foarte bine cu pestele gatit in orice fel,este o alternativa la clasicul mujdei de usturoi,deci daca v-ati plictisit de mujdei, incercati aioli...si nu veti regreta pentru ca are ceva in plus.Acest sos se consuma rece!

Ingrediente folosite:
  • o capatana usturoi
  • o lingurita boia
  • zeama de lamaie
  • 5 linguri ulei
  • 2 galbenusuri
  • sare, piper 

Mod de preparare:
Se curata si se piseaza usturoiul, apoi se pune intr-un castronel si se freaca bine cu putina sare pana cand se obtine o pasta.Se adauga apoi galbenusurile de oua, boiaua si inca un praf de sare si se amesteca mai departe. Se toarna uleiul putin cate putin, exact ca la maioneza. Cand s-a epuizat uleiul, ar trebui sa fi obtinut deja o pasta foarte fina de usturoi. Se adauga zeama de lamaie, un praf de piper, se amesteca bine si se da sosul la frigider.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu