Translate

Pagine

marți, 28 decembrie 2010

Caltabosi moldovenesti


Din adancurile Moldovei vine acest minunat preparat culinar,specific acestei perioade de sarbatori.Nu este greu de preparat iar daca tot te-ai hotarat sa faci carnati de casa poti incerca si un mat doua de caltabos!

Ingrediente necesare:
-1 kg. carne de porc mai impanata 
-2 cepe mari 
-1 pahar de orez 
-2 linguri untura 
-sare 
-piper 
-coriandru 
-mate groase de porc

Mod de preparare:
Matele se tin in apa rece sa nu se usuce.Orezul se pune in apa sa se umfleCeapa se toaca foarte marunt si se pune la calit in untura.Carnea se toaca cat se poate din satar,sau la masina de tocat sita groasa.Se amesteca carnea cu restul ingredientelor si se umple matul nu foarte indesat,dupa care se leaga.Se inteapa sa nu crape,si se fiebe in apa cu piper boabe,foi de dafin si boia in jur de o ora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu