Translate

Pagine

marți, 28 decembrie 2010

Carnati de casa


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Sarbatorile de iarna fara carnati facuti in casa parca nu sunt la fel. Pe piata sunt o groaza de sortimente de cumparat, dar parca cei cumparati nu sunt la fel...sa fie din cauza conservantilor? Datorita acestui lucru e de preferat sa fie facuti in casa cu un strop de pasiune, un strop de noroc si destul de multa ...munca. Dar rezultatul merita efortul. Iata cum ii prepar eu:

Ingrediente necesare:
- 3 kg.carne macra de porc 
- 1,5 kg. slanina 
- 3 capatani de usturoi 
- sare 
- piper 
- cimbru, ienibahar, boia (optional) 
- mate subtiri

Mod de preparare:

 Matele se tin in apa rece sa nu se usuce. Carnea se prepara din bardita sau prin masina de tocat la sita cu ochiuri mari. Usturoiul se toaca cu putina apa rece. Se amesteca carnea cu usturoiul, sarea, piperul, condimentele celelalte dupa care se incepe umplerea matelor. Se umplu mai lejer carnatii care vor fi consumati primii. Se leaga matele si se atarna intr-un loc aerat, de preferat balconul. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu