Translate

Pagine

duminică, 26 decembrie 2010

Ostropel de pui



Ostropelul de pui poate fi socotita una din mancarurile cel mai des preparate pe meleagurile noastre,iar retetele de ostropel sunt nenumarate si se pot adapta dupa gustul fiecaruia.Unii il prefera mai usturoiat,altii mai acrisor...etc.Eu prefer aceasta reteta si bineinteles fiind si eu de acord cu romanismul acestei retete o prepar cat mai des posibil.Alaturi de mamaliguta(obligatoriu)si de muraturi ostropelul este delicios!

Ingrediente necesare:
-1 pui 
- 1 capatana usturoi (7-8 catei usturoi) 
- 1 lingura faina 
- 1 ceapa tocata marunt 
- 500 gr unt
- 1 lingurita boia dulce 
- 150 ml vin alb 
- 50 gr pasta tomate 
- sare 
- piper
- 1 lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare:
Puiul se taie bucati potrivite(asta daca nu il luati deja portionat), se condimenteaza si se inabuse in unt. Se adauga ceapa si se lasa la inabusit 10 minute, se adauga zeama de lamaie, dupa care se presara faina si se amesteca energic. Se toarna vinul si restul materiilor prime, se completeaza cu putina apa si se fierbe15 minute, amestecand din cand in cand.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu