Translate

Pagine

marți, 28 decembrie 2010

Papanasi muntenesti


O alta reteta minunata de gogosele dulci traditionale,asemanatoare ca si compozitie cu papanasii prajiti...dar bineinteles cu un alt gust.Minunat gustul si macar o data in viata trebuie incercat!

Ingrediente necesare:

-2 oua 
-3 linguri gris 
-1 lingurita faina 
-2 linguri unt 
-pesmet 
-sare 
-300 gr.branza de vaci(bine scursa de zer)

 Mod de preparare:
Se pune apa sarata la fiert.Se amesteca bine branza de vaci cu faina,ouale,grisul si sarea.Se fac galuste turtite si se gauresc cu degetul dupa care se pun in apa care clocoteste usor.Se prajeste pesmetul.Cand papanasii se ridica la suprafata se mai lasa sa fiarba molcom inca un sfert de ora(altfel se sfarama).Se pune untul la cald.Se scot papanasii se scurg,se ung cu unt,se tavalesc in pesmet,se ofera cu zahar si smantana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu