Translate

Pagine

joi, 23 decembrie 2010

Parjoale moldovenesti

Daca va e dor vreodata de chiftele si vreti ceva traditional incercati parjoalele moldovenesti,sunt extrem de gustoase si le puteti asocia foarte bine cu un pure de cartofi si bineinteles nelipsitele muraturi.Iar daca stropiti totul cu un pahar de vin rosu puteti incheia fericit o adevarata desfatare a pupilelor gustative.Dar sa lasam vorba ...pe scurt:

Ingrediente necesare:
-500 gr. carne de porc tocata 
-500 gr. carne de vita tocata 
-150 ml.lapte 
-350 gr. miez paine alba 
-2 cepe 
-4 oua 
-300 gr. unt 
-1 cartof 
-200 gr.pesmat 
-marar,patrunjel 
-sare,piper

Mod de preparare:
Se toacă carnea . Se îmbibă bine pâinea în lapte si se scurge. Se bat ouăle. Se toacă ceapa marunt, se înmoaie bine în unt, pe foc mic . Se toacă mărunt mărarul şi pătrunjelul . Se rade cartoful pe răzătoarea mică. Se amestecă-pastă carnea, pâinea, ceapa, ouăle, mărarul şi pătrunjelul, cartoful, piper, sare după gust, 100 g unt. Se pune într-o farfurie pesmet fin se ia (cu lingura) tocătura(parjoala e mare), se tăvăleşte prin pesmet, se turteşte la 1 cm grosime, se alungeşte (trebuie să arate oval, cam ca o palmă de copil. Se prăjeşte în unt încins, în tigaie acoperită, pe foc foarte mic, rumenindu-se bine pe ambele părţi .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu