Translate

Pagine

marți, 28 decembrie 2010

Piftie de porc


Piftia de porc este un preparat traditional romanesc,foarte iubit de catre majoritatea familiilor romanesti.Este preparat cu preponderenta in aceste zile minunate de sarbatori de iarna,incantand prin spectaculozitatea culinara si gustul deosebit.

Ingrediente necesare:
-carne de porc 
-oase de vaca(sau si cu zgarciuri de vaca) 
-sorici 
-picioare de porc 
-1 ceapa 
-1 capatana de usturoi 
-sare 
-piper boabe 
-boia

Mod de preparare:
Se fierb oasele de vaca sau si zgarciurile timp de 3-4 ore,apoi se trece zeama prin sita.In zeama asta se fierbe carnea de porc pana se desprinde de pe oase si cu ceapa.Se dezoseaza,se pune carnea in castron.Usturoiul se piseaza marunt pasta si se amesteca cu zeama de la fiert indelung ca s-o parfumeze.Se toarna zeama in castron peste carne.Se da la rece ca sa se inchege.Dupa ce s-a racit se poate presara si boia(optional).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu