Translate

Pagine

marți, 28 decembrie 2010

Tigelle Italia la masina de paine


Iata o reteta specifice regiunii din Italia in care traiesc ,pe vremuri se chemau crescentine si erau mai mari,acum se fac si se mananca in aceasta forma.Se taie pe mijloc si se unge partea de jos cu de toate,se foloseste de exemplu un amestec de untura cu carnesi condimente si presarat cu branza parmegiano rasa,sau cu tot felul de sunca presata de praga,prosciutto crudo...sau cu gemuri si crema de ciocolata.Se mananca calde imediat ce sunt luate de pe foc altfel se intaresc si nu mai sunt la fel de bune.Iata cum se face aluatul la masina de paine.

Ingrediente necesare:
-340 gr.faina de farro sau integrala 
-300 gr. faina alba 
-2 linguri ulei masline 
-1 smantana mica(panna fresca cucina) 200 ml. 
-2 lingurite de sare 
-1/2 pahar lapte 
-100 ml. apa minerala gazoasa 
-2 cuburi drojdie proaspata

Mod de preparare:
Se pregateste ½ pahar de lapte la incalzit,se incalzeste usor si se dizolva drojdia in el.Se pun in ordine in masina de paine apa,smantana,uleiul,laptele cu drojdia.Apoi se pune deasupra faina si in mijlocul ei faceti un cuibusor si puneti sarea.Se lasa la programul 6 (cel de aluat de pizza) care framanta aluatul si-l creste pentru 1 si ½ ore.Apoi se prepara tigellele se intinde aluatul si se taie rotunduri cu forma sau cu un pahar mai mare.Se pune apoi in forma speciala de tigelle si se pune pe foc.Spor la papat ca mie-mi lasa deja gura apa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu