Pagine

Translate Blog

vineri, 31 decembrie 2010

Tort Diplomat cu fructe


Anul acesta uratica mea a incercat un tort diferit fata de cele pe care le-a facut pana acum.Adica doua!Rezultatul a fost neasteptat de bun iar aspectul minunat.Asa ca m-am grabit sa salvez si aceasta reteta !

Ingrediente folosite:
-300 ml lapte,
-3 oua intregi,
-500 g frisca, 
-300 g zahar,
-1 cutie de compot de ananas sau 1 ananas,
-1 cutie de compot de caise pentru ornat,
 -2 portocale,
-2 kiwi,
-4-5 capsuni de ornat
-6-7 linguri de gelatina (sau 6-7 foite de gelatina),
-esente de vanilie, portocale, fistic, dupa gust,
-1 pachet de piscoturi de sampanie

Mod de preparare:
Pentru inceput frecam bine cu telul sau la robotul de bucatarie 300 g de zahar cu 3 oua intregi, peste care adaugam 250 ml lapte. Amestecam bine si dam la foc mic pe aragaz, intr-o cratita de teflon care nu lipeste. Separat, intr-un castron, dizolvam gelatina in 50 ml lapte rece, dar scos din timp afara din frigider. Incalzim la foc mic pe aragaz pana se dizolva gelatina. Turnam gelatina dizolvata peste compozitia de lapte, zahar si oua. Fierbem compozitia de tort diplomat pe aragaz la foc moderat, pana clocoteste. Luam compozitia de tort diplomat cu fructe de pe aragaz si o lasam sa se raceasca. Nu o racim la frigider, ci putem introduce vasul cu compozitia de tort in apa rece. Adaugam 500 g de frisca, esentele dupa gust si bucatele de ananas din compot sau proasptat. Intr-o cratita  asezam o folie subtire de celofan. Tapetam folia de celofan cu felii de fructe (portocale, kiwi, ananas) si turnam  compozitia de tort. Peste compozitie, asezam un strat de piscoturi de sampanie insiropate cu compot. Acoperim tortul diplomat cu celofan si dam la frigider cel putin 12 ore. Inainte de a servi tortul diplomat cu fructe, il rasturnam cu grija pe un platou mare, astfel incat primul strat va fi format din piscoturi, iar cel de deasupra, din fructe.Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu