Translate

Pagine

sâmbătă, 25 martie 2017

Aluat pentru tigelle, pizza şi piadine

 

 

 

 

 Ingrediente:

  • 1 cub de drojdie proaspătă
  • un vârf de linguriţă de zahăr(puţină miere)
  • 0,5 kg. făină 00
  • 0,5 kg. făină 0
  • 200 ml. lapte
  • 60 ml. lei de măsline
  • 3 linguri cu vârf untură albă
  • 2,5 linguriţe de sare


 

Mod de preparare:


  • Un cub de drojdie proaspătă(cca. 25 gr.) se dizolvă într-un păhăruţ cu puţin zahăr sau miere, puţină apă călduţă, şi puţină făină presărată deasupra. Păhăruţul trebuie acoperit; se aşteaptă activarea drojdiei între 20 şi 30 de minute.
  • În maşina de frământat se pun: cele 2 tipuri de făină, păhăruţul cu drojdia activată, laptele la temperatura ambientului, untura albă şi se frământă până când aluatul devine un pic grunjos.

  • Se adaugă uleiul de măsline şi se continuă frământatul.   
  • Se adaugă apă călduţă până când aluatul devine moale, dar aşa încât să nu se lipească de mâini. 
  • La finalul frământării se adaugă sarea şi se mai frământa un picuţ, astfel încât să se încorporeze bine în aluat.


  • Se lasă la dospit 2 ore.
  • Se pune la frigider pentru alte 2 ore(cel puţin o jumătate de oră)
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu