Aluat pentru tigelle, pizza şi piadine
Ingrediente:
- 1 cub de drojdie proaspătă
- un vârf de linguriţă de zahăr(puţină miere)
- 0,5 kg. făină 00
- 0,5 kg. făină 0
- 200 ml. lapte
- 60 ml. lei de măsline
- 3 linguri cu vârf untură albă
- 2,5 linguriţe de sare
Mod de preparare:
- Un cub de drojdie proaspătă(cca. 25 gr.) se dizolvă într-un păhăruţ cu puţin zahăr sau miere, puţină apă călduţă, şi puţină făină presărată deasupra. Păhăruţul trebuie acoperit; se aşteaptă activarea drojdiei între 20 şi 30 de minute.
- În maşina de frământat se pun: cele 2 tipuri de făină, păhăruţul cu drojdia activată, laptele la temperatura ambientului, untura albă şi se frământă până când aluatul devine un pic grunjos.
- Se adaugă uleiul de măsline şi se continuă frământatul.
- Se adaugă apă călduţă până când aluatul devine moale, dar aşa încât să nu se lipească de mâini.
- La finalul frământării se adaugă sarea şi se mai frământa un picuţ, astfel încât să se încorporeze bine în aluat.
- Se lasă la dospit 2 ore.
- Se pune la frigider pentru alte 2 ore(cel puţin o jumătate de oră)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu