Translate

Pagine

duminică, 26 decembrie 2010

Drob de ciuperci



Pentru cei carora le plac ciupercile pot incerca reteta mea preferata de drob de ciuperci.Avantajele acestui drob sunt evidente,neavand carne in compozitia lui este mult mai usor,iar ca aperitiv impresioneaza intotdeauna.Plus ca nu este foarte greu de realizat dupa cum s-a dovedit si in cazul meu.


Ingrediente necesare:

-1 kg. ciuperci proaspete
-5 oua
-2 cepe potrivite
-2 legaturi marar
-piper, sare dupa gust
-ulei-o ceasca
-pesmet-cateva linguri

Mod de preparare:
Se spala ciupercile in apa rece, li se scot piciorusele,se scurg in strecuratoare, apoi le taiem felii nu prea mici. Separat calim ceapa in ulei, o amestecam cu ciupercile feliate,adaugam ouale batute, sare, piper, verdeata tocata si o lingura pesmet. Turnam compozitia in forma de chek unsa cu ulei si pudrata cu pesmet,sau in tava dreptunghiulara, si ungem deasupra cu putin ulei apoi presaram iar pesmet.Se coace la cuptorul incalzit la foc potrivit 30 minute, pana se rumeneste frumos deasupra. Se taie rece in felii sau patrate.Se serveste ca aperitiv sau garnitura la carne alba sau peste fript.Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu