Translate

Pagine

duminică, 26 decembrie 2010

Escalop de porc cu ciuperci


De mic mi-au placut ciupercile indiferent de forma in care erau preparate(imi placeau chiar si crude),combinatia dintre ciuperci si carne din aceasta reteta mi s-a parut ideala pentru papilele mele gustative asa ca incerc s-o descriu cat mai exact mai jos.


Ingrediente necesare:
Pentru 5 porţii:
- 600 gr. carne de porc pentru fripturi 
- 200 gr. ciuperci 
- 100 gr. şuncă 
- 50 gr. unt 
- 250 gr. sos tomat 
- 50 gr. făină 
- 50 ml. vin roşu
- 50 ml. ulei 
- sare 
- piper 

Mod de preparare:
Carnea se spală, se porţionează cîte două bucăţi la porţie, se bate cu ciocanul de şniţele, se sărează, se trece prin făină şi se înăbuşă în ulei cu puţină apă. Uleiul rămas se strecoară şi se adaugă la sosul tomat, odată cu vinul, se introduc şi bucăţile de carne (escalopurile) şi se lasă la fiert cca. 20 minute. Ciupercile se taie felii şi se prăjesc uşor în unt odată cu şunca tăiată felioare în lungime. Se adaugă în vasul cu friptură, se amestecă, şi se mai fierb cca. 30 minute. Cînd sînt gata se aşează în farfurie escalopul cu sosul respectiv deasupra şi cu garnitura de cartofi prăjiti sau natur.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu