Translate

Pagine

duminică, 26 decembrie 2010

Budinca de ciuperci in aluat




Budincuta de ciuperci este una din preferatele mele din mai multe motive:nu cade greu la stomac,este foarte aspectuoasa si nu in ultimul rand foarte gustoasa.Dupa mai multe incercari m-am oprit asupra urmatoarei variante care mi s-a parut cea mai adaptata simturilor mele.Iat-o:


Ingrediente necesare:
PENTRU ALUAT:
-1 cescuta ulei (200 ml)
-2-4 linguri apa
-sare
-piper
-verdeata, tocata marunt (dupa preferinta)
-faina cat cuprinde (aproximativ 250 g)
UMPLUTURA:
-600 g ciuperci
-2 cepe
-6 oua
-2 linguri ulei
-2-3 linguri pesmet
-verdeata, tocata marunt (dupa preferinta)
-sare
-piper
-unt (pentru uns tava) sau hartie de copt
-smantana (pentru servit)

Mod de preparare:
ALUAT :
Din ulei, apa, sare, piper, verdeata si faina, se framanta un aluat, pana devine neted si elastic, care se desprinde de vas si mana. El trebuie sa fie picant si aromat.
Se pune la frigider pana se pregatesc ciupercile.
Aluatul pregatit, dupa coacere, este foarte satios, cu aspect sfaramicios.
UMPLUTURA: Se spala si curata ciupercile, se taie feliute si se calesc cu ceapa tocata, in ulei, pana se inmoaie. Dupa ce s-au racit, se adauga galbenusurile, pe rand (eu le-am pus deodata), pesmetul, verdeata, se sareaza si pipereaza, apoi se adauga albusurile batute spuma, amestecand usor. Din aluat se intinde o foaie, se pune in forma unsa (tapetata cu hartie). Se inteapa foaia in cateva locuri cu furculita, apoi se rastoarna compozitia cu ciuperci si se niveleaza. Daca va ramane putin aluat puteti sa taiati cateva fasii sau forme si sa le puneti pe deasupra.
Se da la cuptorul incins, pentru 30-35 min, la foc potrivit, pana ce aluatul prinde o usoara culoare aurie. Se serveste calda, cu smantana.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu