Pagine

Translate Blog

joi, 23 decembrie 2010

Sarmalute moldovenesti

Anul acesta ca si anul trecut,am facut niste sarmalute minunate si m-am gandit ca ar fi bine sa descriu un picut si aceasta reteta.Marturisesc ca gustul sarmalelor l-am luat din Moldova unde este un adevarat cult pentru acest minunat preparat culinar.Si iata cum am facut eu...
Ingrediente necesare:
-500 gr. carne de porc tocata 
-500 gr. carne de vita tocata 
-200 gr.costita afumata 
-5 linguri de orez 
-2 cepe tocate si calite 
-2 linguri untura 
-sare,piper,marar 
Sos-1 lingura untura 
-1 litru de bors(zeama de varza)(cat sa acopere sarmalele) 
-1 ceasca bulion de rosii 
-1 varza acra mare
- cimbru
-foi de dafin
Mod de preparare:Varza se desface, foile bune pentru sarmalute iar restul se face fideluta pentru umplutura.Orezul se spala bine.Ceapa se taie marunt si se caleste.Se amesteca compozitia,adaugandu-se sare,piper,marar dupa gust.Sarmalutele se fac micute si indesate.Pe fund se pune un strat de varza fideluta si costita,apoi se pune un strat de sarmale iar fideluta iar sarmale.Mijlocul se lasa liberLa final se toarna sosul si se pune si ultimul strat de varza fideluta.Se tine la cuptor cat mai mult minim 3-4 ore la foc mic,eu o fierb intai pe aragaz pana da cateva clocote dupa care o bag la cuptor,la cca.160°,anul acesta am tinut sarmalele 7 ore.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu