Translate

Pagine

duminică, 26 octombrie 2025

Tiramisu (Italia)




 Una di prajiturile de ,,excelenta'' ale bucatariei italienesti, usor si rapid de facut si cu care nu dai gres niciodata cand ai de dus ceva dulce in vizite la prieteni sau rude. Aceasta este varianta fara ou, m-am oprit la aceasta intrucat simplitatea si gustul m-au convins!

Ingrediente necesare:
○ Mascarpone 500 gr.
○ Smantana lichida
○ Piscoturi Savoiardi 2 pachete
○ Zahar pudra 5-6 linguri
○ Cafea instant(espresso dublu)
○ Lichior de cafea 1-2 lingurite
○ esenta de vanilie
○ Cacao

Mod de preparare:
Incepem prin a amesteca cu mixerul mascarponele cu zaharul pudra, se adauga apoi frisca lichida(cu 35% grasime), un pic de esenta de vanilie si lichiorul de cafea si se mixeaza bine. 
Piscoturile se trec prin cafeaua lichida rece(rapid, nu se lasa la inmuiat) si se aseaza in tava, se adauga apoi jumatate din cantitatea de crema. Se aseaza apoi al doilea strat de piscoturi inmuiate rapid in cafea si apoi restul de crema deasupra.
Se pudreaza deasupra cu cacao si se pune la rece.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu