Un aperitiv apetisant,care arata foarte bine si din care...nu te mai opresti din mancat!
Ingrediente necesare:
-400 g carnati(mai subtiri)
-100 ml ulei
-150 g faina
-100 g branza de vaci
-100 g unt
-1 cartof mare
-2 oua
-1 varf de cutit sare
-2 linguri chimen(poti inlocui cu cascaval ras)
-1 lingura unt si faina,pentru tava,(poti inlocui cu hartie de copt)
-100 ml ulei
-150 g faina
-100 g branza de vaci
-100 g unt
-1 cartof mare
-2 oua
-1 varf de cutit sare
-2 linguri chimen(poti inlocui cu cascaval ras)
-1 lingura unt si faina,pentru tava,(poti inlocui cu hartie de copt)
Mod de preparare:
Fierbi cartoful in apa putin sarata,il cureti si-l zdrobesti bine.Intr-un bol mai mare pasezi branza prin sita fina,apoi o amesteci cu sare,1 ou batut,untul moale(la temperatura camerei),cartoful zdrobit(rece) si faina cernuta.Framanti un aluat care se desprinda de mana si vas(la nevoie mai adaugi putina faina) pe care il invelesti in folie transparenta si-l dai la rece(in frigider) cel putin 30 min.Intre timp prajesti carnatii in ulei incins,ii lasi la racit si-i portionezi in bucati de 4-5 cm lungime.
Dai drumul la cuptor si pregatesti tavile.Pe masa de lucru putin infainata ,intinzi din aluat o foaie groasa de 5 mm pe care o tai in patrate(bucatile ramase se pot refolosi).Va recomand sa tineti restul aluatului in frigider.Asezati pe fiecare patrat cate o bucata de carnati,il imbraci in aluat prasand bine capetele sau ii dai forma de cornulet si-l asezi in tava.(lucrati cat mai repede pentru ca aluatul are tendinta sa se inmoaie la temperatura camerei)
Dai drumul la cuptor si pregatesti tavile.Pe masa de lucru putin infainata ,intinzi din aluat o foaie groasa de 5 mm pe care o tai in patrate(bucatile ramase se pot refolosi).Va recomand sa tineti restul aluatului in frigider.Asezati pe fiecare patrat cate o bucata de carnati,il imbraci in aluat prasand bine capetele sau ii dai forma de cornulet si-l asezi in tava.(lucrati cat mai repede pentru ca aluatul are tendinta sa se inmoaie la temperatura camerei)
Ungi cu ou batut si-l presari cu chimen sau cascaval ras.
Dai tava la cuptorul incins,la foc potrivit, pentru 30 min,pana se rumeneste frumos.Se servesc calde sau reci.Mentiuni:Acest aluat creste frumos si ramane moale si pufos,chiar si mai multe zile.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu