Un sos foarte special care va face ca pizza sa fie picanta si extrem de gustoasa.Specifica mai ales pentru sudul Italiei unde se mananca mai condimentat,este foarte apreciata de subsemnatul care din cand in cand mai face cate-o pizza in casa picanta!
Ingrediente folosite:
- 500 gr ceapa
- 50 gr usturoi
- 150 ml vin
- 1-2 ardei iuti
- 2 foi dafin
- un praf de cimbru
- bulion
- boia iute
- sare, piper
- ulei
Mod de preparare:
Intr-o cratita se pune putin ulei in care se vor cali ceapa si usturoiul
tocate. Se adauga apoi celelalte ingrediente treptat: ardeii iuti
tocati foarte marunt, foile de dafin, boiaua, cimbrul, bulionul si, in
final vinul. Toate ingredientele se amesteca foarte bine si, daca ai
impresia ca sosul tau este prea goros, il poti subtia putin cu apa. Lasa
sosul sa dea in cateva clocote dupa care incearca, daca rezisti, sa
potrivesti gustul de sare. Un mic secret al acestui sos este faptul ca
trebuie lasat sa se raceasca putin inainte de a fi pus peste pizza.
Poate fi folosit si la fripturi, mai ales de vanat. Asadar, incearca un sos Diavolo pentru pizza, ca sa ai parte de o experienta... incendiara.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu