Translate

Pagine

duminică, 15 august 2010

Sfaturi pentru cozonaci gustosi şi arătosi

-Cozonacii nu îi lăsăm să crească prea mult în formă înainte de a-i pune în cuptor.Dacă au crescut până la marginea formei , îi ungem cu ou şi îi dăm la cuptor.Dacă îi lăsăm prea mult să crească , fermentatia trece de limita necesară şi se produc spaţii libere în cocă.
-Cuptorul nu trebuie să fie dat prea tare , pentru că se formează o crustă care împiedică creşterea cozonacului ,iar coca nu se mai coace.
-Făina să fie uscată şi de bună calitate.
-Ouăle trebuie să fie proaspete.
-La frământat ,coca nu trebuie să se rupă ci să fie elastică.
-Dacă pui mai multe ouă în compoziţie decât spune reţeta , cozonacii cresc mai greu.
-Nu ţine cozonacii în cuptor mai mult decât trebuie(maxim o oră).
-Cantitatea de zahăr poate fi scăzută până la 250 g la 1 kg de făină şi cozonacii cresc mai repede.
-Cu cât numărul de ouă este mai mic cu atât cantitatea de lapte trebuie să fie mai mare.
-Pentru un luciu frumos , cozonacii se ung de 2 ori: când îi punem în formă şi înainte de a-i da la cuptor.
Sfaturi culese din  Revista Practic

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu