Este un minunat sos originar din Grecia,racoros si aromat care acompaniaza de minune fripturicile de peste dar si alte...fripturici.Este usor de facut si apreciat de toata lumea ...sa zicem ca o friptura mancata fara un sos sau o garnitura parca nu are aceeasi savoare.Sunt mai multe retete continand tzatziki dar cea care imi place mie este urmatoarea.
Ingrediente : -500 g iaurt
-5-6 catei de usturoi
-3-4 castraveciori
-3-4 linguri de ulei de masline
-zeama de lamaie (numai putina )
-marar(sau si menta)
-sare, piper
Cum se face:
Punem iaurtul la scurs intr-o strecuratoare daca este gras.Curatam castravetii de coaja si ii dam pe razatoarea mare,ii saram si ii punem in alta strecuratoare, pentru a-si lasa zeama.Iaurtul si castravetii se lasa la scurs pt cca. o ora .Este indicat sa le lasati mai mult pentru a se scurge bine, in plus iaurtul devine foarte cremos.Odata scurse (eu am strans si in mana castravetii), amestecam iaurtul,castravetii, usturoiul pisat, zeama de lamaie, mararul tocat fin, uleiul, sare si piper.Acoperim castronul si dam la rece pentru minim o ora sa se intrepatrunda aromele si sa se raceasca(cand ma grabesc bag castronul la congelator pentru cateva minute bune-sosul acesta este foarte bun daca este rece rece).Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu