Translate

Pagine

sâmbătă, 21 august 2010

Ciorba de fasole uscata

O reteta interesata gasita pe site-ul www.retete-mancare.ro trimisa de Mariana in care fasolea se acreste cu suc de rosii si nu da probleme de digestie.


Ingrediente folosite:

  • 250 g fasole uscata
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 100 g telina
  • 1 ardei gras
  • 5 -6 rosii (iarna suc de rosii si 1 lingura de bulion)
  • patrunjel verde tocat
  • sare, 3 linguri ulei

Mod de preparare:

Pentru a pregati ciorba de fasole boabe mai repede este bine sa punem la inmuiat cu o seara in urma fasolea boabe in apa rece.
Fasolea boabe se pune la fiert in apa cu un varf de lingurita bicarbonat de sodiu, apa care se varsa dupa ce fasolea a fiert 5 minute. Astfel ciorba de fasole nu va mai balona. Fasolea boabe se pune apoi din nou la fiert cu 2 litri de apa rece. Se lasa sa fiarba 15 minute apoi se pun la ciorba ceapa, morcovul, patrunjelul, telina si ardeiul taiate marunt. Se lasa ciorba pe foc pana cand fasolea este complet fiarta si se pun rosiile curatate de coaja si taiate, uleiul si sarea. Cand pregatim iarna ciorba de fasole uscata putem inlocui rosiile cu suc de rosii si 1 lingura de bulion, sau cu 1 conserva de rosii in sos de rosii. Se lasa pe foc inca 10 minute sa fiarba rosiile, apoi se stinge focul, se presara peste ciorba de fasole o mana de patrunjel verde tocat si se acopera.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu