Translate

Pagine

duminică, 15 august 2010

Sosul Blue cheese dip

Blue cheese dip sau sosul de branza cu mucegai albastru este un sos foarte popular in Statele Unite, fiind asociat in general cu aripioare de pui crocante si legumele crude (morcovi, castraveti etc). Retete pentru blue cheese dip sunt foarte multe si variate, majoritatea insa au ca si ingrediente principale maioneza, smantana, branza albastra, si usturoiul .Eu m-am oprit la urmatoarea varianta si am descoperit ca merge bine cam cu tot ce este crocant adica fripturica crocanta de pui,snitele de legume,peste prajit!

Ingrediente:

- 125 ml smantana
- 125 ml de maioneza
- 80 gr branza albastra (Gorgonzola,
Danablu,Roquefort  etc)
- o lingura patrunjel verde tocat
- o lingurita de praf de usturoi
Cum se prepara:
Cu robotul de bucatarie se mixeaza intai patrunjelul si branza.Apoi adaugam smantana, maioneza si praful de usturoi.Se amesteca bine cu o lingura inainte de servire. Sare am putea sa nu punem deloc, pentru ca branza are o aroma destul de puternica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu