Unul din preparatele mele favorite,tata fiind cel care ne mai facea din cand in cand placerea si parca era de fiecare data mai buna.Eu am mai adaugat cate ceva si rezultatul cam asta este.
Ingrediente folosite:
-1,5 kg. cartofi
-1 kg. carne vitel
tocata
-1 ceapa
-1 morcov
-250 gr. cascaval
-200 gr.unt
-sare,piper,marar
-2 cesti de smantana
-1 pahar bulion
-1 lingura miere
-1 pahar de vin
Mod de preparare:
Se pun la fiert cartofii si se fac ca pentru
pure.Ceapa se toaca marunt,morcovul se rade,se pun la calit impreuna in 200 gr.
unt amestecat cu putin ulei.Cand s-au calit se adauga carnea,pana se coloreaza
si face bulbuci mici.Dupa ce si-a schimbat culoarea carnea se da deoparte se
sareaza,pipereaza,se adauga bulionul 1 ceasca de smantana,mierea si vinul se
amesteca ca sa se patrunda.Se bat ouale cu 1 ceasca de smantana,cascaval,sare
si piper.Se unge o cratita mare cu unt si ulei si incepe asezarea;un strat de
cartofi,apoi un strat de carne,deasupra smantana cu ou si cascaval,iar un strat
de cartofi,un strat carne,un strat smantana cu ou...ultimul strat de cartofi si
deasupra stratul de smantana cu ou.O alta varianta e fara stratul de ou cu
smantana ...se poate adauga in acest caz optional un ultim strat de rosii
stoarse de zeama ca un capac.Se da oala la cuptor la foc mic sa se lege toate
incet,timp de o ora!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu