Salsa Aioli merge foarte bine cu pestele gatit in orice fel,este o alternativa la clasicul mujdei de usturoi,deci daca v-ati plictisit de mujdei, incercati aioli...si nu veti regreta pentru ca are ceva in plus.Acest sos se consuma rece!
Ingrediente folosite:
- o capatana usturoi
- o lingurita boia
- zeama de lamaie
- 5 linguri ulei
- 2 galbenusuri
- sare, piper
Mod de preparare:
Se curata si se piseaza usturoiul, apoi se pune intr-un castronel si se freaca
bine cu putina sare pana cand se obtine o pasta.Se adauga apoi galbenusurile
de oua, boiaua si inca un praf de sare si se amesteca mai departe. Se toarna uleiul putin cate putin, exact ca la maioneza. Cand s-a epuizat
uleiul, ar trebui sa fi obtinut deja o pasta foarte fina de usturoi. Se adauga zeama de lamaie, un praf de piper, se amesteca bine si se da sosul la
frigider.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu