Reteta specifica Indiei si adoptata cu succes in bucataria mea pentru diversitatea aromelor care acompaniaza o friptura buna de exemplu cu un piure de cartofi alaturi.
Ingrediente folosite:
- 3 linguri de ulei vegetal
- o ceapa de dimensiuni medii, tocata marunt
- 4 catei de usturoi, curatati si feliati
- o bucata de radacina de ghimbir cam de 3 cm - curatata si feliata subtire (ar trebui sa fie cam in aceeasi cantitate ca usturoiul)
- 2 ardei iuti mici tocati si fara samburi (optional)
- jumatate de lingurita de pudra de sofran
- jumatate de lingurita de seminte de chimen
- jumatate de lingurita de seminte de coriandru
- 5 linguri de sos de rosii sau o lingura de bulion amestecata cu 4 linguri de apa
Mod de preparare:
Incalzeste uleiul intr-o tigaie adanca si apoi adauga ceapa tocata, amestecand timp de cateva minute la foc ridicat.Adauga ghimbirul, usturoiul si ardeiul iute. Amesteca timp de 30 de secunde apoi redu flacara la mic.
Gateste timp de 15 minute, amestecand din timp in timp pentru a nu arde ingredientele.
Adauga sofranul, chimenul si coriandrul si gateste, amestecand foarte
usor, timp de inca 5 minute. Nu arde condimentele pentru ca sosul va
avea un gust oribil! Poti adauga cateva picaturi de apa daca ai emotii.
Ia de pe foc si lasa sa se raceasca un pic. Adauga 120 ml de apa rece
intr-un blender, adauga continutul tigaii si amesteca pana cand sosul
devine foarte fin. Adauga si sosul de rosii si amesteca in continuare.
Pune amestecul pasat din nou in tigaie si mai lasa sa se gateasca
timp de 20-30 de minute (cu cat mai mult, cu atat mai bine) la foc mic,
amestecand din cand in cand. Poti sa mai adaugi apa daca simti ca sosul
se lipeste. Acest sos curry trebuie sa capete o nuanta portocalie-maronie si consistenta finala trebuie sa fie similara unui ketchup bun!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu