Translate

Pagine

sâmbătă, 21 august 2010

Salam de biscuiti

Un dulce aproape traditional pe care l-am gasit si prin alte tari...dar al nostru e mai bun.


Ingrediente folosite :
  • 500 g biscuiti simpli
  • 200g rahat
  • 150g stafide
  • 350g unt
  • 250g nuci sfaramate sau alune de padure, dupa preferinte
  • 60 ml lapte
  • 6 linguri de cacao
  • 250g ceasca zahar
  • 1 lingura cu coaja de portocala
  • 1 lingura esenta de rom
  • 100g fulgi de cocos

Mod de preparare:
Se zdrobesc biscuitii(se pun intr-o punga si se zdrobesc ca de marimea unei alune), se taie rahatul cubulete mici(cat o aluna).Stafidele se pun intr-o cana cu esenta de rom si apa cat sa le acopere si se lasa 30 min- 1 ora, sa se rehidrateze. Nucile se pun pe o tava si se tin 5-10 minute in cuptor, apoi se pun intr-o punga de plastic si se sfarama cu sucitorul.
Se amesteca biscuitii apoi cu stafidele, rahatul taiat cubulete, coaja de portocala si cu nucile sau alunele de padure sfaramate.
Intr-un recipient de inox, se pune la topit untul. Se adauga laptele, zaharul, pudra de cacao si esenta de rom. Se lasa compozitia sa dea in clocot, amestecand continuu ca sa nu se lipeasca.
Se toarna sosul laptos peste mixul de biscuiti si se incorporeaza totul cu grija.
Se unge o folie de naylon cu unt, se presara nuca de cocos sau biscuiti maruntiti, se pune compozitia si apoi se strange la capete bine si se baga 15 minute la congelator, iar apoi se pune la frigider pana la servire.
Pentru a pastra salamul de biscuiti mai mult timp la frigider, fara a se usca sau a prinde miros neplacut, il puteti scoate din folia de plastic a doua zi (cand biscuitii au absorbit umezeala si salamul de biscuiti are o consistenta ferma) si il ambalati in folie alimentara de aluminiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu