Ciorba radauteana de pui
Ciorba Radauteana este o reteta
traditionala romaneasca, pregatita din carne de pui si dreasa cu smantana specifica pentru nordul Moldovei.
Ingrediente folosite:
- 1 kg carne de pui
- 2 morcovi
- un sfert de telina
- 1 radacina de pastarnac sau 1 de patrunjel
- 1 ceapa mare
- 2 cartofi
- 2 ardei grasi
- 3 oua(galbenusuri)
- 500 ml smantana
- 5 - 6 catei de usturoi
- 2 -3 linguri otet
- verdeata tocata (patrunjel,leustean,telina)
Mod de preparare:
Se fierbe carnea de pui impreuna cu legumele in 2-3 l de apa cu sare,
pana cand carnea este foarte bine fiarta. Se scoate carnea si legumele
iar supa se strecoara . Daca pieptul are pielita sau oase,
acestea se indeparteaza. Carnea se taie bucatele cat mai mici, la fel ca si
legumele. Se pun carnea si legumele inapoi in supa. Cand supa fierbe,
se toarna smantana batuta cu galbenusurile de ou, amestecand repede. Se
acreste cu otet, se adauga usturoiul facut mujdei si se potriveste supa
de sare. Supa radauteana se serveste fierbinte, presarata cu verdeata
tocata marunt. Ciorba Radauteana se poate prepara si din pui sau gaina
intreaga, insa este mai usor sa preparam aceasta ciorba din piept de pui
(carnea trebuie aleasa de pe oase si taiata marunt).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu