Translate

Pagine

duminică, 15 august 2010

Cateva sfaturi


În reţete, înlocuieşte 100g zahăr cu 125g miere şi redu cantitatea din alte lichide cu câte o lingură pentru fiecare 100g de zahăr înlocuit, dar mierea încalzită la peste 70°C îşi pierde proprietăţile şi devine toxică aşa că nu o recomandăm pentru prăjituri, biscuiţi şi reţete ce implică fierbere şi coacere. Alte surse zic: - pentru produsele de patiserie 100 g de zahăr se înlocuiesc cu 65 g de miere.
- mierea poate înlocui zahărul şi atunci când găteşti. Înlocuieşte fiecare cană de zahăr cu o jumătate de cană de miere, şi nu uita să reduci cantităţile de lichid ale reţetei cu ¼ şi temperatura cuptorului cu 4 grade C pentru a nu se rumeni excesiv. 
Ca şi zahărul, siropul de arţar conţine glucoză şi fructoză în raport egal, 50-50. Acesta este bogat în minerale, în special zinc, ce poate avea un efect benefic în prevenirea aterosclerozei prin scăderea colesterolului. În plus, îmbunătăţeşte imunitatea şi are proprietăţi antioxidante. Ca şi mierea, conţine aproximativ 45 kcal per 2 linguriţe. De asemenea, poate înlocui zahărul în cadrul reţetelor, ¾ de cană de sirop de arţar în locul unei căni de zahăr, reducând lichidele reţetei cu 2 linguri per cană de sirop.
siropul de arţar poate fi folosit în loc de zahăr în cele mai multe prajituri, dar, pentru că este lichid, va trebui să reduci din cantitatea altor lichide, cu aproximativ un sfert.

Citeste mai mult: adevarul.ro/sanatate/alimentatie/top-10-produse-naturale-poti-inlocui-zaharul-1_50093a24c4409d7a07327492/index.html
siropul de arţar poate fi folosit în loc de zahăr în cele mai multe prajituri, dar, pentru că este lichid, va trebui să reduci din cantitatea altor lichide, cu aproximativ un sfert.

Citeste mai mult: adevarul.ro/sanatate/alimentatie/top-10-produse-naturale-poti-inlocui-zaharul-1_50093a24c4409d7a07327492/index.html
siropul de arţar poate fi folosit în loc de zahăr în cele mai multe prajituri, dar, pentru că este lichid, va trebui să reduci din cantitatea altor lichide, cu aproximativ un sfert.

Citeste mai mult: adevarul.ro/sanatate/alimentatie/top-10-produse-naturale-poti-inlocui-zaharul-1_50093a24c4409d7a07327492/index.html
siropul de arţar poate fi folosit în loc de zahăr în cele mai multe prajituri, dar, pentru că este lichid, va trebui să reduci din cantitatea altor lichide, cu aproximativ un sfert.

Citeste mai mult: adevarul.ro/sanatate/alimentatie/top-10-produse-naturale-poti-inlocui-zaharul-1_50093a24c4409d7a07327492/index.html
Fructoza este zahărul prezent în fructe. Fructoza este comercializată sub formă de pudră sau în comprimate, are o putere de îndulcire de 1,5 ori mai mare decât a zahărului şi un index glicemic scăzut. Fructoza poate fi folosită ocazional, pentru a face gemuri sau dulceţuri, dar nu este recomandat consumul său zilnic, în cafea, de exemplu.
Studii recente au arătat că un consum ridicat de fructoză favorizează stocarea grăsimilor, obezitatea şi creşterea colesterolului.
– Pâinea proaspătă o poţi tăia uşor în felii subţiri fără să se fărâmţieze dacă încălzeşti cuţitul pe aragaz sau îl scufunzi pentru 1 minut în apă clocotită.
– Pâinea rămâne mai mult timp proaspătă dacă o păstrezi într-un vas smălţuit sau de porţelan acoperit,pe fundul căruia aţi presărat puţină sare.Astfel nu va mai mucegăi.
– Dacă vrei ca blatul prăjiturii să se desprindă mai uşor de tavă , lasă tava cu prăjitura în ea într-o altă tavă cu apă rece , pentru câteva minute.
– Dacă fierbi oul la foc iute , în apă clocotită , albuşul va fi mai tare , iar gălbenuşul mai moale;dacă îl fierbi la foc mic , gălbenuşul va fi mai tare , iar albuşul mai moale.
- Daca vrei sa nu se crape ouale la fierbere se adauga sare
- E bine ca frisca si iaurtul sa nu fie foarte reci cand le adaugi in crema cu gelatina pentru ca altfel aceasta se intareste si nu mai poti sa o omogenizezi.
- Daca la aluaturile dospite inlocuiesti laptele cu chefir sau zer,acestea devin mai pufoase si se pastreaza mai mult timp.
- Pentru ca blatul sa nu inmoaie prea tare,presara aluatul necopt cu praf intaritor pentru frisca sau cu pesmet inainte sa pui fructele.
- Daca la o crema folosesti fructe congelate,pune mai mult praf intaritor.
- Inlocuieste faina din creme cu amidonul alimentar si compozitia va iesi mult mai fina.
- Ciocolata se topeste intr-un vas asezat in alt vas cu apa care este pus la foc
- Cand sunt puse la fiert in apa clocotinda, legumele retin o mare parte din vitaminele si substantele minerale; totodata, isi pastreaza mai bine culorile vii.
- Şniţelele din carne de vită , curcan e mai bine să le ungi cu ulei şi să le laşi 2-3 ore la frigider apoi să le prăjeşti.
- Friptura de pasăre are o aromă deosebită dacă o pui la cuptor şi introduci în pieptul păsării un măr , frunze de mentă şi o linguriţă de unt netopit.
- Fasolea boabe se pune la fiert in apa cu un varf de lingurita bicarbonat de sodiu, apa care se varsa dupa ce fasolea a fiert 5 minute. Astfel ciorba de fasole nu va mai balona.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu