Translate

Pagine

vineri, 20 august 2010

Sos Bearnaise


Un sos mai special  cremos, fin si foarte aromat, in care gustul picant de boia se imbina perfect cu otetul si galbenusurile de ou.

Ingrediente folosite:
-2 linguri mari de otet alimentar
-2 linguri de apa
- 250 gr branza
-1 lingura de piper alb
-250 gr unt topit
-4 galbenusuri de ou
-100 ml vin alb
-1 ceapa mica
-sucul unei jumatati de lamai
-sare, boia 

Mod de preparare:
Otetul, apa si piperul se pun intr-un vas la fiert pana dau in clocot, apoi se da focul mic si se lasa compozitia pana scade la trei sferturi.
Dupa ce se raceste compozitia, initial filtrata, se amesteca cu cele 4 galbenusuri de ou iar vasul se pune pe foc, la bain marie, amestecand mereu.
Dupa ce s-a ingrosat compozitia se toarna untul topit turnat in firicel subtire, apoi zeama de lamaie, sare si boia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu